ГЕРБ: Чакаме КС и решаваме за импийчмънт на Радев

Георги Марков изчете пламенна декларация от парламентарната трибуна и увери, че "демокрацията си е наред"

Политика
10:59 - 05 Февруари 2020
13920
ГЕРБ: Чакаме КС и решаваме за импийчмънт на Радев

„Ние ще решим, защото имаме достатъчно брой депутати по волята на българските избиратели, дали да искаме импийчмънт на президента, или не. Можем да вкараме такава процедура, когато чуем решението на Конституционния съд.“ Това заяви депутатът Георги Марков в декларация от името на парламентарна група.

„Безпрецедентно е българския държавен глава да раздели нацията и да каже, че той е само с тези милиони, които не са гласували за ГЕРБ, а не е с тези милиони, които 8 пъти на парламентарни избори избират партията ГЕРБ“, добави Марков.

„Нима е парализиран българският парламент? Имаше опит за парализация от БСП. И българският народ на евроизборите им каза мнението. Спомняте ли си как тръгнаха като аслани и как се върнаха. Няма да казвам, защото е неконституционно. Нима е парализирана местната власт? Може ли да е парализиран Бургас, а да е с такава хубава елха, на която да се възхити г-жа Радева.

Нима е парализиран главният прокурор, че той така се е развихрил. Подгонил е бандитите, не стои във фризера, не е замръзнал.

Нима е парализиран председателят на Върховния съд г-н Панов, той е толкова размразен, че чак отиде във Варшава на митинг срещу полското правителство в подкрепа на полската съдебна власт.

Проблем е изявлението на държавния глава за това, че за пореден път говори, че бедността, че ставала все по-голяма. Има икономисти тук. Те ще кажат някой ден, кога заплатите в България са били по-високи. По времето на г-н Луканов, когато направихте живота ни скотски, по времето на г-н Виденов, когато бяха 3 долара“, каза Марков.

По-рано пред Нова тв Даниела Дариткова, шеф на ПГ на ГЕРБ, заяви, че не приема упреците на президента. Според нея той преднамерено търси политическа криза, а условия за такава не съществуват, защото правителството е стабилно. Съвсем скоро го доказа провалилият се вот на недоверие на БСП, напомни д-р Дариткова.