ГЕРБ иронично към Кирил Петков: Ние предизвикахме кризата с цената на горивата

Актуални новини
13:08 - 04 Март 2022
2514
ГЕРБ иронично към Кирил Петков: Ние предизвикахме кризата с цената на горивата

Ироничен отговор дадоха младежите на ГЕРБ на премиера Кирил Петков по обвиненията му към младежката опозиционна партия, че всявала паника за цените на горивата.

"Ние предизвикахме кризата с цената на горивата. Накарахме всички наши масово да си включват печки и ютии и така да предизвикат енергийната криза у нас", заявиха герберите.

Да се отпуснат горива от държавния резерв, призова Делян Добрев, който също се включи в брифинга. Той обясни, че идеята не е негова и се прави в страни като САЩ, където са отпуснати 60 млн. барела петрол от резерва.

"Нашите младежи си прибраха бидоните и цистерните и бурканите, но цените си останаха 3 лв", каза още Делян Добрев. "Вярно е, че работят денонощно. Тези неща дето не  искат да ги види обществото се случва около 2 и 3 часа посреднощ. Все още чакам отговор на въпроса: "Защо се продаде газ на половин цена?", попита той.

Като "дъното безпомощността" определи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обвиненията на Кирил Петков към младежката структура на ГЕРБ. "Има криза, защото няма лидерство", заяви той. "Нито един представител на държавата не излезе следобед и не каза, че няма нужда от паника и има достатъчно горива", добави Дончев.

Тази сутрин на специална пресконференция премиерът Кирил Петков обяви, че хората, организирали истерията с цените на горивата, са свързани с Младежката организация на ГЕРБ. "Ето как се използва страхът от войната. Въпреки че цялата система е обезпечена, се създава паника за няколко часа и хората се карат да пълнят резервоари". Така премиерът Кирил Петков обяснява паниката на 2 март с горивата в цялата страна. Toй, финансовият министър Асен Василев и икономическият министър Корнелия Нинова се срещнаха с газовите и петролните асоциации у нас.