ГЕРБ искат две оставки от Вежди Рашидов, но не и като депутат

Политика
20:00 - 07 Август 2023
5912
ГЕРБ искат две оставки от Вежди Рашидов, но не и като депутат

ПГ на ГЕРБ-СДС призова Вежди Рашидов да напусне два свои поста - от Комисията по култура и медиите в НС и от Изпълнителната комисия на партията. Това съобщиха от пресцентъра на партията. Прави впечатление обаче, че отстраняването му като депутат не се обсъжда.

"Народните представители от ГЕРБ-СДС се разграничават от изказването на Вежди Рашидов. Подобен език и разсъждения са недопустими за народен представител особено в момент като настоящия."

Коментар на депутата, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

Народните представители прекъснаха лятната си почивка, за да обсъдят и гласуват промени в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс.