Вежди Рашидов: Моля за извинение пред цялото българско общество

Извинението на бившия председател на парламента бе разпространено от пресцентъра на ГЕРБ

Политика
18:30 - 07 Август 2023
3859
Вежди Рашидов: Моля за извинение пред цялото българско общество

Бившият министър на културата Вежди Рашидов се извини след циничното си изказване относно жертвите на домашно насилие, което направи по време на почивката между гласуванията в Народното събрание.

"Има и сега закони. К'во чешеме езици? Всички к***и се събудиха да се сетят, че преди 15 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направха на маймуна", бяха думите на Рашидов относно гласуването на измененията в Закона за защита от домашно насилие заради случая с 18-годишното момиче в Стара Загора.

Рашидов помисли, че е изключил микрофона си, но всъщност репликите му се чуха ясно и предизвикаха остри реакции. Извинението на бившия председател на парламента бе разпространено от пресцентъра на ГЕРБ.

"Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", каза бившият министър и председател на парламента.