ГЕРБ решава в сряда да разтуря ли сглобката

Парламентът може да си работи спокойно и без нас, смята Бойко Борисов

Актуални новини
15:15 - 02 Ноември 2023
6503
ГЕРБ решава в сряда да разтуря ли сглобката

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че свиква национално съвещание на партията следващата сряда - 8 ноември, за да реши дали да продължи да подкрепя правителството. 

След последните действия на "Продължаваме промяната - Демократична България" Бойко Борисов коментира следното: 

"Тя се е разпаднала, но не знам защо - понеже другото е също много страшно, което следва - не ни се иска да го признаем. Тя не работи изобщо в момента.

Виждам решения на Министерския съвет, които изобщо не са съгласувани. Мария Габриел е в Щатите цяла седмица. Те си говорят само с ДПС - ПП и ДБ, само с ДПС. С мен и с моята партия те не си говорят и аз затова казах, че в сряда ще събера партиите на едно национално съвещание.

Парламентът може да си работи спокойно без нас. Те си имат вече и БСП, и "Възраждане", участват си навсякъде в коалициите срещу нас, така, че спокойно може да си гласуват каквото искат.

Аз ще си питам партията как да продължим напред. Или трябва да се направи така, че да си изпълняват ангажиментите, защото няма смисъл. Аз го чух и Кирил Петков. Казва: "Ротация няма да има. Ще се прави, само ако ние искаме". Защо да чакаме тогава да обираме техните пасиви".


Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов повдигна темата за кабинета и "сглобката" по-рано днес, като каза, че от ГЕРБ не може да се очаква да подкрепи проекта за бюджет за следващата година.