ГЕРБ с ултиматум заради "Барселонагейт"

Никакво участие на Борисовите депутати в конституционните промени, ако мнозинството продължава да се гъбарка с къщата в Испания

Политика
14:11 - 17 Февруари 2022
3295
ГЕРБ с ултиматум заради "Барселонагейт"

ГЕРБ няма да участва в диалог, свързан с промени в Конституцията и съдебната реформа, докато управляващите повдигат теми като "Барселонагейт". Това стана ясно от думите на депутата Тома Биков от парламентарната трибуна. Той предложи 

"Това е активно мероприятие и се повтаря всяка година. Може да го вкараме в празничния календар", заяви Биков. И предложи да има ден на "Барселонагейт".

"Тази работа е много смешна. Сега, понеже объркахте всичките схеми, които бяхте подготвили, оказахте се в пълна безизходица.

Два месеца не знаете какво правите, анализирате, изпадате в конфузни ситуации, тръгнахте да правите Комисия за промяна на Конституцията, която още не се е събрала и сега дойде време за "Барселонагейт".

Април може да подхванете магистрала "Хемус", май месец вкарайте подслушванията. Така всеки месец да има по едно нещо, за да може да се занимаваме с всякакви глупости, а не това, което е пред очите ни", заяви още Тома Биков.

Според него има брутална некомпетентност на управляващите и редица кризи, които те не могат да овладеят. Той обяви, че няма да има диалог, докато управляващите правят такива глупости.

"Започнете да се държите по-отговорно, не сте в опозиция. Вземете се в ръце и започнете да управлявате", заяви още Биков.