ГЕРБ видя най-голямата изборна манипулация от 1989 г. насам

Младен Маринов уплашен, че Рашковото МВР охранява машините за вота

Крими
12:06 - 09 Юли 2021
2756
ГЕРБ видя най-голямата изборна манипулация от 1989 г. насам

Задава ли се най-мащабната манипулация на избори в България след 1989 година, попита във фейсбук-страницата си бившият вътрешен министър Младен Маринов.

Оказва се, че изборните машини щели да нощуват в областните дирекции на МВР, т.е. те ще бъдат под контрола на МВР цяла нощ, твърди герберът. 

Тази сутрин пред бТВ Росица Матева, зам.-председател и говорител на ЦИК, заяви: “В страната от днес следобед машините започват да тръгват към областните дирекции на МВР под охраната на МВР. Част от тях ще нощуват там и утре сутринта ще бъдат разпределени в по-малки транспортни средства, за да заминат по общините.“

Според Младен Маринов това са същите областни дирекции на МВР, които под диктата на политическото ръководство на МВР, мачкат и репресират кметове, общински съветници, членове и симпатизанти на ГЕРБ в цялата страна. „Те също са прибирани да “нощуват” в полицейските управления“, написа бившият шеф на МВР. 

Той е категоричен, че „на преминалите избори на 4 април служители на МВР по никакъв начин не са имали физически досег до нито една машина, използвана по време на вота.

„Те отговоряха единствено за охраната на транспорта на машините, който също не се извършваше от МВР“, пише Маринов и пита: „Защо? Кой разпореди това? Кой ще гарантира, че по време на „нощуването“ в ОДМВР машините няма да бъдат манипулирани? Задава ли се НАЙ-МАЩАБНАТА МАНИПУЛАЦИЯ на избори в България след 1989 г.?”