Германия засилва проверките по границата

Ръководителите на страните от Г-7 ще се срещнат в замъка Елмау между 26 и 28 юни

ЕС
16:55 - 13 Юни 2022
2617
Германия засилва проверките по границата

По-малко от две седмици преди началото на срещата на световните лидери от Г-7 в Бавария Германия въведе допълнителни проверки по своите граници, предаде ДПА.

Длъжностните лица се опитват да сведат ограниченията до минимум, каза днес говорител на полицията и добави, че действията са насочени срещу влизането в страната на евентуални извършители на престъпления. Правят се проверки по пътищата на влизане в Германия, както и във влаковете и по туристически маршрути по границата.

Ръководителите на страните от Г-7 (Германия, Франция, Великобритания, Италия, САЩ, Канада и Япония) ще се срещнат в замъка Елмау между 26 и 28 юни.

Проверките по вътрешната граница на ЕС между Германия и Австрия всъщност се извършват от есента на 2015 година заради избухналата тогава мигрантска криза. Временното спиране на действието на Шенгенското споразумение по границата бе многократно удължавано или отново налагано. 

Министърът на вътрешните работи на провинция Бавария Йоахим Херман, заяви, че поради влошената световна политическа обстановка допълнителните мерки за сигурност са още по-важни.