Гешев: Да не превръщаме България в депо за отпадъци на други държави

Не всичко може да бъде решено от прокуратурата, заяви главният прокурор във ВСС

Общество
15:38 - 22 Януари 2020
921
Гешев: Да не превръщаме България в депо за отпадъци на други държави

"Екипност, добра комуникация, да няма напрежение, да си имаме взаимно доверие. Това са изискванията към моя екип. Също така да споделят определени цели и задачи, които съм очертал пред прокуратурата на Република България. Наясно са с тях и са ги приели". Това каза в изявление главният прокурор Иван Гешев след заседание на прокурорската колегия във ВСС. 

"Ще надграждаме съществуващите положителни тенденции. Да се осъществява контрол над контролните органи. Да бъдат накарани безбройните контролни органи, които не си вършат работата да почнат да си я вършат. Можем да направим много в тази насока". 

"Колкото по-висока инстанция, толкова по-отговорно е. Трябва да има разлика в заплащането. Отпадъците са идвали главно от Италия. Не трябва да превръщаме България в депо на други държави. Не всичко може да бъде решено от прокуратурата, ние се занимаваме само с наказателно преследване. Има безброй контролни органи, свързани с МОСВ. Те би трябвало да контролират много неща. Прокуратурата не може да реши всички проблеми в държавата, като има нефункциониращи контролни органи. Президентът не ме е канил на консултации".