Геят Кевин Спейси: Завръщам се, либералният Холивуд не можа да ме смачка!

Още 10 мъже готвят дела срещу звездата за сексуални посегателства

Шоу
17:30 - 17 Май 2024
6138
Геят Кевин Спейси: Завръщам се, либералният Холивуд не можа да ме смачка!

Обвиненият в десетки хомосексуални посегателства Кевин Спейси наруши дългогодишното си мълчание и даде интервю пред британския „Телеграф“. В него той говори за делата за сексуален тормоз срещу него, отношението на шоубизнеса и дали ще се завърне на екран. Той обвини „хората с пари“, че блокират кариерата му на фона на публичната подкрепа, след като беше оправдан от съда.

Спейси е смятан за един от най-добрите актьори на своето време. Той поставя и въпроса дали либералният елит на Холивуд не му обръща гръб умишлено. Той е носител на две награди „Оскар“ в кариерата си и не крие желанието си да възроди най-известната си ТВ роля – тази на Франк Ъндърууд от „Къща от карти“.

През последните дни редица актьори подкрепиха публично Спейси и поискаха да го видят отново на екран.

„Няма да ви лъжа, определено ми беше трудно. Но сега съм много развълнуван за няколко проекта, по които работя. Толкова актьори, режисьори, продуценти казаха „да“ на тези проекти, но някои в някакъв офис е отвърнал „не, не можем да купим филм с Кевин Спейси в него“, казва актьорът по време на интервюто.

„Това е човек, който никога не съм срещал и той решава вместо публиката“, допълва той.

А някога канселираната звезда печелеше "Оскар"-и

През последните дни беше отправена нова атака срещу актьора – телевизионният канал Channel 4 излъчи документален филм в две части с име „Спейси без маска“. В него надълго и широко се говори за обвиненията срещу актьора.

„Смятам, че британската публика отдавна е надраснала съдържанието на Channel 4. Всеки път като се върна в Лондон хората ме спират по улицата и ми казват толкова мили неща. И всички ме питат кога ще се върна на работа. Това продължи прекалено дълго“, допълни Спейси. 

Той казва още, че се учи от старите си прегрешения, но в същото време уточнява, че стандартите за добро поведение драматично са се променили през последните години. „Всички се държат все едно не съм разбрал за какво става въпрос. Но аз знам за какво става въпрос – за някои от закачките ми, шегите и намеците.“ 

Коментарите на Спейси повдигат много въпроси за „кенсъл културата“, заради която той не може да работи вече 7 години. Актьорът беше обвинен от Антъни Рап, че години по-рано го е тормозил сексуално. Съдът в Ню Йорк обаче отсъди през 2022 г., че това не е така. Спейси е определен като невинен и в съд в Лондон миналото лято.
„Не е ли ясно за Channel 4, че ако бях виновен, сега щях да съм в затвора? Това е отвратителна журналистика“, казва още актьорът. По думите му от телевизионния канал са го предупредили едва 7 дни преди да излъчат документалния филм, в който друг мъж го обвинява в сексуален тормоз.

Според екипа на Спейси той е имал няколко оферти за актьорски роли в последно време, но сега – заради документалния филм – това може да се промени.

„Работих изключително много върху себе си. Признах неща, които не ми е било удобно да призная. Зададох си редица въпроси и имах възможност да се опозная както никога преди“, казва той за тези седем години.

„Смятам, че ще успея да изляза от другата страна с повече състрадание, повече любов и ще бъда по-добър човек.“

„Не мисля, че светът иска да ме прецака. Просто има хора, които работят в свят на страх и които са стигнали до грешни впечатления за мен. Радвам се, че имам толкова много приятели и колеги, които ме подкрепят“, допълва той. 

Въпреки това продължава да се чуди защо филмовата индустрия е толкова негостоприемна към него. „Намирам за изключително объркващо, че съм в индустрия, в която някои от най-известните ѝ членове постоянно говорят за разкаяние, за прошка, спрямо хора, които са били в затвора. Виждаме как говорят с емпатия с тях и как трябва да им бъде даден нов път. В същото време е голяма ирония, че такъв път не се дава за мен“, казва Спейси за финал.