Гигантска акула ужаси водолази (ВИДЕО)

Срещата между гмуркачите и чудовището стана край остров Бали

Куриози
21:30 - 18 Октомври 2019
9785
Гигантска акула ужаси водолази (ВИДЕО)

В крайбрежните води на индонезийския остров Бали водолази се натъкнали на чудовищна петметрова бяла акула, известна още като акула-човекоядец.

Студентка от Факултета по управление на околната среда Нина Коулман изследвала подводния свят с грума гмуркачи. Кадрите, които запечатала, показват как десетина водолази плуват в ужас в различни посоки при вида на огромния морски хищник. За щкастие акулата отплувала и никой от хората не пострадал.

Коулман останала изненадана, че срещнала голяма бяла акула във водите на Индонезия. „Представители на този вид никога не са били срещани тук, тъй като предпочитат по-студените води“, диви се студентката. „Сега се опитваме да разберем какво е довело акулата-човекоядец в тази акватория“, обясни Нина Коулман.

Според американския експерт Грегъри Скомал, белите акули все пак живеят в тропически води, въпреки рядката им поява край бреговете на Индонезия.

Голямата бяла акула е една от най-големите хищни риби на Земята. Средно представителите на този вид израстват до 4,6-4,8 метра дължина. Бели акули се срещат във водите на всички океани, с изключение на Северния ледовит. Те се считат за най-опасния за хората хищник.

Превод от в. „Дейли мейл”