Гладът изкара проститутките в Тайланд навън

Любопитно
13:32 - 05 Април 2020
7208
Гладът изкара проститутките в Тайланд навън

Уплашени от пандемията от коронавирус, но гладни, тайландските проститутки излязоха по празните улици, за да търсят прехрана, пише АФП.
 
Затварянето на всички заведения и забраната за неспешно излизане на хората от домовете им докара до фалит проституцията в страната, а сексуалните работници бяха принудени да излязат на улицата в търсене на препитание въпреки страха от заразяване.
 
Всички публични домове от Банкок до Патая са затворени, нощните клубове не работят, клубовете и салоните за масажи са запечатани, границите на страната са затворени и на практика туристи изобщо няма.
 
Всичко това остави около 300 000 сексуални работници без работа, изкарвайки някои от тях на улицата на пряк риск от заразяване със смъртоносния коронавирус.
 
"Страхувам се от вируса, но трябва да намеря клиенти, за да мога да плащам наема за стаята си, както и да се храня", казва Пим, 32-годишен транссексуален секс-работник в района на Банкок - град, който иначе е световно известен със своите барове за сексуслуги.
 
От петък в Тайланд е въведен вечерен час от 22.00 до 04.00 сутринта. Правителството обаче вече декларира готовност да затегне мерките за борба срещу коронавируса, като въведе 24-часова карантина и пълна забрана за излизане от домовете. До момента в страната са заразени над 2000 души, а смъртните случаи са 20. Само за последното денонощие регистрираните нови случаи на заразяване са 102.
 
При отворени заведения и нормален ритъм на живот, секс-работничките изкарват между 300 и 600 долара седмично.
 
Преди дни в Тайланд бе съобщено за масов бой на проститутки около единствения останал отворен хотел с туристи в Банкок.
 
Загубите вследствие на пандемията в страната се изчисляват на милиарди долари, основно от туризъм и проституцията, която е незаконна, но широко приета част от нощния живот в страната.
 
Според изчисления на различни неправителствени организации проституцията в Тайланд заработва около 6.4 милиарда годишно.
 
"Не се страхуваме толкова от вируса, колкото от факта, че нямаме какво да ядем", казват труженички, преобладаващата част от които са млади майки без други доходи, или току-що завършили студенти, които нямат друго препитание.