Глас от народа: " Софиянци" , не плачете толкова за жълтите павета

Новини
12:05 - 03 Септември 2020
4674
Глас от народа: "Софиянци", не плачете толкова за жълтите павета

Една от най-дискутираните теми от снощи е тази за жълтите павета. И, разбира се, тяхното изтръгване, за да бъдат използвани като оръжие срещу полицията. 

В някои от групите на протестиращите бяха публикувани мнения, които допълнително разбуниха духовете. 

"Гледам, че некои рециклирани софиянци плачат, че протестиращи извадили няколко жълти павета, а те били символът на София", е мнението на Траян Антов, публикувано в една от групите на протестиращите във Фейсбук.

И той допълва:

"1. Сегашните жълти павета не са оригиналните унгарски, положени в началото на 20 век. Тези ги сложиха някъде през 70-те или 80-години и са българско производство.

2. Мястото на Ларгото, откъдето вчера са откъртени павета, е покрито с тази настилка, след 1944 г., когато БКП-то строи Партийния дом и целия този комплекс. Оргининалните жълти павета са стигали до края на площада пред двореца, но за сметка на това от другата страна "Дондуков" също е бил с жълти павета.

Лично за мен - най-важното нещо в това послание е "РЕЦИКЛИРАНИ СОФИЯНЦИ".

"Стига смешен плач за тия павета! По Дондуков и Цар Освободител имаше десетки изкъртени и изровени преди протестите, заради некадърно поставяне и лошо качество. Колко от вас реваха тогава? Колко поискаха сметка на Фъндъкова и баце? Сега ви пречи, а не ви пречеше ремонтът на Графа, удължението на Малинов, ремонта на площада пред НДК и хилядите други кърпежи и ремонти на ремонти! Смешни сте!", е мнението на Иван Стоев.