Глобиха рекорден брой нарушители на Covid правилата в Кипър

Най-честите санкции за гражданите са за неносене на маска и липса на коронавирусния сертификат

Новини
10:59 - 07 Януари 2022
1689
Глобиха рекорден брой нарушители на Covid правилата в Кипър

Рекорден брой нарушители на антиковид правилата в Кипър бяха глобени при проверки в четвъртък - първият ден от влизането в сила на новите правителствени мерки за ограничаване на пандемията, който бе и почивен ден, съобщиха от полицията.

За последните 24 часа (до 6.00 ч. тази сутрин) в Кипър са извършени 2500 проверки, при които са санкционирани общо 34 управители на бизнес помещения и граждани.

Една от най-високите глоби – 3000 евро, е наложена на бръснарски салон в Лимасол, който не е проверявал клиентите си за задължителния коронавирусен безопасен пропуск.

С 1000 евро ще се раздели мениджър на минимаркет в същия град, който не е имал Covid сертификата.

Само 500 евро глоба трябва да плати управител на ресторант, позволил на посетителите да танцуват, което е забранено с противоепидемичните мерки.

Най-честите санкции за гражданите са за неносене на маска и липса на коронавирусния сертификат.

От 6 януари при проверка за безопасния пропуск в магазини, ресторанти, банки, държавни и общински учреждения и всички други места, където той се изисква, задължително трябва да се представя и документ за самоличност, реши правителството.

Засилване на извършвания всекидневно контрол бе обявено при приемането в сряда от кабинета на допълнителните мерки срещу разпространението на коронавируса в Кипър.