Глух IT специалист устроил кървавата баня в Париж

45-годишният мъж, убил четирима свои колеги в централата на полицията, бил пред уволнение

Топ
20:38 - 03 Октомври 2019
2695
Глух IT специалист устроил кървавата баня в Париж

Глух компютърен специалист е човекът, който уби четирима полицаи в централата на полицията в Париж. Той е бил 45-годишен и от 20 години е работил за органите на реда, като се е ползвал с отлична репутация сред колегите си, съобщи в. „Дейли Мейл“.

Както Lupa.bg извести, след като в ранния следобед уби с нож четирима свои колеги, нападателят беше застрелян в двора на сградата от полицай. Трима от загиналите са мъже, има и една жена. Мотивът за кървавата баня още не е изяснен, но основната версия е, че става дума за конфликт на работното място. Представител на профсъюза посочил, че напоследък между IT специалиста и началника му имало сериозно напрежение. Компютърният специалист вероятно е щял да бъде освободен от работа в края на месец октомври.

Колеги го описват като служител, на който можело да се вярва, не е създавал никакви проблеми и имал пълен достъп навсякъде. В момента домът му се претърсва, а жена му е задържана. Съпругата твърди, че нямала никаква представа какво планира половинката й.

Президентът на Франция Емануел Макрон пристигна в полицейската централа, за да изрази своята солидарност със служителите на реда. На мястото бяха и министър-председателят, министърът на вътрешните работи и парижкият главен прокурор, предаде в. "Фигаро".

Централата на полицията в Приж, където днес по обяд се разигра кървавата драма

Мястото на инцидента е в непосредствена близост до катедралата „Нотр Дам“. Нападателят влязъл в сградата и тръгнал направо към офиса си. Влязъл в два други кабинета, където наръгал трима души, след това се спуснал по стълбите и нападнал още две жени. Накрая излязъл на двора, където бил застрелян. Служител в сградата разказа, че чул изстрели и видял двама полицаи, облени в сълзи, които бягали от една стая. Трети офицер, за когото се посочва, че е ликвидаторът на агресора, паднал на колене и също избухнал в сълзи.

Жандармерията патрулираше през целия ден във френската столица

„Хората бягаха навсякъде, цареше пакина, чуваше се плач“, разказа служителят, който работи като преводач, цитиран от "Дейли Мейл".

„Бях силно изненадан да чуя изстрели, тъй като това не е място, където очакваш да чуеш такова нещо. В началото помислих, че е самоубийство, защото напоследък има много такива“, посочва хигиенист пред кореспондент на британския вестник.

Полицаи отцепиха за часове центъра на Париж

Централното полицейско управление в Париж е близо до катедралата "Нотр Дам"