Гореща крими версия: Мъжът на Наталия Гуркова убит от българи

Екзекуцията на Джордже в ЮАР свързана с кражбата на 20 кила кокаин, твърди сръбското издание „Курир“

Крими
19:28 - 11 Април 2019 (обновена)
15640
Гореща крими версия: Мъжът на Наталия Гуркова убит от българи

Български гангстери, търгуващи с кокаин в ЮАР, може би стоят зад поръчковото убийство на черногореца Джордже Михалевич, съпруг на „Мис България 1997“ Наталия Гуркова. Тази сензационна версия лансира сръбкия в-к „Курир“. По-рано днес Lupa.bg пръв извести за публикацията, но сега изплува нов нюанс от нея.

В материала, публикуван на челната страница в последния брой от 11 април, четвъртък, изданието разкрива, че поредното убийство на сърбин в ЮАР – това на гангстера Иван Джорджевич – Жуча, е свързано с война между българи и сърби в Йоханесбург заради кражбата на 20 кила кокаин. Жуча бе ликвидиран във вторник, а мафиотското убийтво бе заснето от охранителна камера.

„Убиват сърби за 20 кила кокаин! Българи ликвидират наши граждани заради открадната дрога!“, гласи заглавието на статията в „Курир“

Източник на в. „Курир“ твърди, че кражбата на дрогата е извършена през пролетта на 2017 г. Тогава представителите на сръбската мафия в ЮАР завлекли български „криминалци“ с 20-те кила кокаин, оценяван на 2 милиона евро.

Отговорът на българите е кървав, пише „Курир“. Заради кражбата в разстояние на година и половина са ликвидирани последователно Милан Джуричич-Мики, Дарко Кулич, Югослав Смиликич и мъжът на манекенката Наталия Гуркова – Джордже Михалевич.

Черногорският съпруг на родната миска бе разстрелян на 24 септември 2018 г. с дъжд от куршуми на светофар в Бедфордвю край Йоханесбург, а полицията все още не е разкрила престъплението.

Мъжът на Наталия Гуркова бе направен на решето от наемни килъри на 24 септември 2018 г. Според версията на „Курир“, Джордже е ликвидиран, тъй като е замесен в кражбата на 20 кила кокаин от българи в ЮАР

Версията, че Джордже е бил забъркан в кражбата на кокаин от българската мафиотска диаспора в ЮАР е изцяло нова. До този момент разследването се бе съсредоточило върху чешкия мафиот Радован Крейчин, който от 3 години насам е въдворен в затвор в Йоханесбург. С името на Крейчин се свързват серия от криминални сюжети, в ЮАР той е известен като босът на могъща сенчеста групировка, замесена в поръчкови убийства, отвличания и крупни обири. Чешкият мафиот бе разследван и като поръчител на отвличането на бащата на Джордже, който през 2013 г. бе похитен и инквизиран в Йоханесбург. Тогава агресорите потрошиха крайниците и таза му с чукове, а няколко седмици по-късно възрастния мъж почина от травмите си.

Официалния бизнес на Джоржде Михалевич в ЮАР бе свързан с продажбата на диаманти и бутикови украшения. След смъртта му овдовялата Наталия Гуркова обяви за продан бизнеса и имотите му в Йоханесбург и се прибра в България.

"Няма какво да коментрам. Изписаха се хиляди лъжи и глупости за Джордже. Не желая да ме връщате към този момент", гневно коментира пред Lupa.bg Наталия Гуркова и прекъсна разговора с нашия репортер в четвъртък вечер около 19,15 часа.