ГОРЕЩА ВЕРСИЯ Мъж с бяла коса ликвидирал Станка Марангозова?

Застреляната аферистка била болна от левкемия, косата й окапала от химиотерапиите

Новини
18:30 - 11 Октомври 2019
15015
ГОРЕЩА ВЕРСИЯ Мъж с бяла коса ликвидирал Станка Марангозова?

Възрастен мъж с побелели коси е сред заподозрените за убийството на Станка Марангозова. 46-годишната бизнес дама със скандална репутация бе застреляна вчера вечерта в автомобила си на паркинг пред жилищния си блок в „Младост 1”, а неизвестния засега килър хвърли изкуствена бяла роза върху трупа й.

Съседи на убитата снощи аферистка свидетелстват, че по-рано вчера са забелязали подозрителен мъж на около 60-годишна възраст и с побелели коси да се навърта около блока, в който живее Станка. Мистериозният мъж прекарал дълго време, седейки на пейка пред блока на Марангозова. Същият мъж преди няколко месеца също бил засичан неколкократно по тъмни доби да обикаля района. Когато подозрителни комшии полюбопитсвали какво търси, мъжът с белите коси отвърнал, че си имал работа в квартала.

Основната версия, по която работи МВР е, че Станка е застреляна заради финансови подбуди, а не от бивш свой възлюбен. Ченгетата са на мнение, че убиецът е допуснал грешки, тъй като не е събрал гилзите и проектилите от изстреляните куршуми. Килърът е стрелял 3 пъти, като засега е известно, че единия от куршумите, вероятно изстреляни от пистолет „Макаров”, се е забил в главата на Станка Марангозова.

46-годишната бизнес дама е била болна от левкемия и се е подложила на цели 4 химиотерапии през последните години. Заради това косата й окапала и тя ходела неизменно с тюрбан или кърпа на главата. Станка Марангозова е живеела на семейни начала с приятеля си Живко в неговия апартамент в „Младост”. Тя самата не се е водила адресно регистрирана на този адрес, вероятно защото се е опасявала за своята сигурност.

Станка Марангозова бе застреляна в автомобила си снощи вечерта, вече има заподозрян като предполагаем извършител на убийството й

Марангозова бе арестувана от ДАНС през 2011 г. за финансови измами и пране на пари. Представяйки се за брокер тя успяла да прибере над 65 млн. лева от заможни познати, които й поверили да върти парите им. Както Lupa.bg съобщи по-рано, убитата е била близка до банкерката от „Уникредит” Ирина Аткова, която източи близо 4 милиона лева от сметките на футболиста Мартин Петров. Според запознати, Аткова източвала банковите сметки на своите клиенти и преносочвала парите им към сметки на Марангозова. Впоследствие парите изчезвали.