Застреляната Станка воювала с министерски син

Топ
22:45 - 10 Октомври 2019
61145
Застреляната Станка воювала с министерски син

Скандалната бизнес дама Станка Марангозова, която тази вечер бе застреляна в колата си, а убиецът захвърли бяла роза до трупа й, е участвала във финансова пирамида, като е завлякла с пари десетки хора, сред които и босове от групировката СИК, научи Lupa.bg. Името й изплува периодично в криминалните хроники през последните години.

Преди време тя се ожали пред Нова телевизия, че е жертва на престъпна финансова схема. Повод за интервюто й стана факта, че мезонетът й беше отнет чрез частен съдебен изпълнител. Той обаче трябваше да разбие вратата, тъй като Марангозова се бе барикадирала в жилището си, като бе залостила външната врата със стълба. А то в крайна сметка бе конфискувано заради обвиненията срещу Марангозова за пране на пари.

Бизнес дамата обясняваше, че се занимава с доверително управление на ценни книжа или пари за сметка на клиент. Проблемите й започнали, когато през 2009 година сключила договор с Иво Антонов Масларов – доведен син на бившия социален министър Емилия Масларова. С договора той й предоставил 150 хил. евро, които да управлява. По думите на Марангозова, обаче, клаузите на договора били неизпълними. Тя трябвало да докарва печалба от 15 до 30% върху сумата. Тя поискала Масларов да си открие банкова сметка, през която тя да управлява парите, но той отказал.

Марангозова не могла да изпълни никоя от точките на договора. За 2 години и половина, обаче по сметката на Масларов превела 2 млн. лв., за което тя разполага и с банкови извлечения. По думите й, това били собствени средства. Нямало как да му откаже, защото той я заплашвал. „Давах, докато имаше какво да давам“, каза тя.

Към нея бил „зачислен“ Радослав Димитров Иванов, човек на Масларов, който вървял с нея навсякъде и слушал разговорите й. Била принудена да му припише два свои автомобила. Чувала и заплахи. „Получавала съм изречение, че ако не изпълня това, което иска, в офиса ще ме съблече и ще ме почне“, каза Марангозова.

Доведеният син на бившия министър Емилия Маслапова - Иво, имаше публичен скандал с убитата Станка Марангозова.

Тя твърдеше в тв интервю, че ДАНС-Враца буквално са спасили живота й. По-късно служители на ГДБОП потвърдили, че имало реална заплаха за нея.

Масларов си изискал парите чрез „Маршал кредит груп“ - фирма за събиране на вземания, която се явила привиден взискател, след като Масларов продал дълга й.

Самият Масларов пък твърдеше, че дал на Марангозова 200 хил. лв. на заем. След като не си ги получил обратно, продал дълга на фирма за събиране на дългове. „От октомври 2011 нямам нищо общо с този апартамент“, заяви той. Колкото до парите от доверително управление - „тях ги оправихме“. Масларов отрече да е получил 2 млн. лв. от Марангозова.

Веселин Първанов Денков пък бил човекът, откупил дълга. Марангозова се оплака, че Радослав Иванов под строй накарал нея и мъжа й да отидат пред нотариус, където да се осъществи ипотеката на апартамента – последното, което им останало.

„Аз имам доказателства. Всички тези доказателства ще бъдат приложени на открито съдебно заседание“, заяви тя. Жената е уверена, че ще си върне жилището.  

"Радвам се че имах действаща ипотека с банка, защото ако не беше тя, съм убедена, че трябваше да прехвърлим жилището си на Масларов. Бях сигурна, че нямахме никакъв друг вариант и не можехме да направим нищо. Уведомихме банката че спираме плащането на вноските на банката, защото всеки платен лев отива при Масларов", каза тогава Марангозова.

Полиция е отцепила района в ж.к. "Младост", където тази вечер бе застреляна Станка Марангозова

Тя нарече схемата, по която е останала без собственост, "престъпление на белите якички" и обвини частния съдебен изпълнител, който е отнел апартамента й в неспазване на закона и пренебрегвайки съдебно решение на Софийски апелативен съд.

Както Lupa.bg вече съобщи Марангозова бе обвинена, че от януари 2008 г. до октомври 2011 г. е източила сумата от 65 536 705,98 лв. В началото на ноември 2011 г. скандалната бизнес дама бе  арестувана от ДАНС за пране на пари. Впоследствие бе освободена под гаранция, а процесът до този момент буксува.