Гошо Тодоров: Краят на Левски идва, ако подведат Наско утре

Собственикът на сините обещал да изплати част от заплатите на футболистите в началото на седмицата

Спорт
09:12 - 02 Август 2020
2781
Гошо Тодоров: Краят на Левски идва, ако подведат Наско утре

Наставникът на Левски Георги Тодоров обяви, че към този момент има светлина в тунела, тъй като собственикът на тима Наско Сираков е обещал на футболистите да им изплати част от заплатите в понеделник.

Специалистът допълни, че се надява някои хора да не подведат Сираков, защото ако го направят и той не се разплати с играчите, това ще е краят на Левски.

“Доволен съм проверката с Витоша. Исках да видя от футболистите дали има някаква промяна от това монотонно темпо, в което водехме мачовете. Доволен съм, защото има известна положителна промяна. Но сме много далече от това, което трябва да правим. Колко футболисти ще останат за първия мач? Това е най-трудният въпрос. Съжалявам, трудно ще отговоря. Надявам се следващата седмица да има движение на вътрешни трансфери и Левски да изглежда така, както трябва.

Нужни са ни централни защитници, хора в средата на терена. Ако остане Найджъл, Паулиньо и Стаси, горе-долу напред ще решим проблемите, но в защита и особено в средата на терена трябва по най-спешен начин да намерим хора.

Ако резултатите са положителни, ще бъда радостен. Въпреки вероятността за това в този момент да е малка. Но имаме 10 дни до мача с Берое. Дано има някаква промяна и да направим отбор, който да е конкурентоспособен.

Младите момчета се включиха добре, но много трудно ще стане само с млади. При първия неуспех ще викат “какви са тея”. Толкова години съм на “Герена” и ми е ясно какво ще стане. Затова искам да направим един конкурентен отбор и покрай по-опитните да израстват и младите”, каза Тодоров, след което пордължи:

“Защо останах треньор? Защото не можех да откажа на Сираков. Ако не беше Сираков, сигурно нямаше да се хвана. За него е най-трудно в момента. Ще бъда до момента, в който нещата се стабилизират. След това съм му казал, че трябва да намери подходящ, по-млад треньор. За мен това е Станимир Стоилов.

В понеделник ще има някаква светлина, ще започнат да се изплащат заплатите на момчетата. Вярват на Сираков. Надявам се да не подведат Сираков, защото ако го подведат и не се случи, това е краят на Левски.

На някои отстрани ситуацията им се вижда много розова, но не е. Сега футболистите са по-спокойни, защото вчера Сираков влезе в съблекалнята и им каза, че има някаква светлина”, разясни Тодоров.