ГОТ Е ДА СМЕ ДВАМА: Милена Славова не знае с кой брат Аргиров е спала

Официално Благовест се водеше гадже на рокаджийката

Изповеди
22:22 - 13 Септември 2023
13901
ГОТ Е ДА СМЕ ДВАМА: Милена Славова не знае с кой брат Аргиров е спала

"Братя Аргирови имаха навика да си разменят гаджетата, ама се кълнат, че с мен не са го правили. Пък и сигурно щях да разбера, но знае ли човек". Думите са на рокаджийката бунтарка Милена Славова, която през последните месеци се замеси в скандал с гей общността. Малцина помнят, че в средата на 80-те певицата пробива на музикалната сцена като гадже на Благовест Аргиров. Или може би на Светослав? Или пък и на двамата?

Песента на Братя Аргирови е напълно подходяща за тази ретро love story.

"Гот е да сме двама,

гот е, грешка няма.
Гот е без пижама
да се будиш до мадама
млада, пряма."

През част от връзката с Милена, Благовест въртял любов и със Соня Васи, затова версиите на рокаджийката и брат Аргиров колко време са продължили интимните им отношения днес се разминават.

Иначе Милена разказва как през 80-те е открита по случайност от мениджъра на Аргирови - Киро Мъглата: "Бях някъде в 9-и клас и се изявявах като манекенка. По време на едно ревю се преобличах и започнах да си тананикам някаква песен. Вратата се отвори и някакъв човек ми вика: "Я дай пак!" Това беше Киро."

Мениджърът на близнаците прави няколко записа със Славова, но те не се завъртат по радиото, а да я пуснат по БНТ с ексцентричния й външен вид е абсурд. В началото на промените Киро заминава да работи в чужбина и тогава певицата се надушва с Васко Гюров, с когото правят трио "Милена", което по-късно прераства в група "Ревю".

По това време Милена била обявена от някои за „враг на обществото” и хора като нея – с по-различна външност, били прибирани в подземията под НДК и били разпитвани и подлагани на психически тормоз.

Това е и причината Милена да е сред най-яростните срещу тоталитарната власт изпълнители. Тя бе сред емблематичните певци, които дадоха гласа си за СДС в първите години след 10 ноември 1989 г.

Самият Благовест пък споделя, че Милена е невероятно красива и талантлива пънкарка и много готин човек.