Готвят "атентат" с домати и яйца за концерта на "Ритон"

Катя и Здравко ще отбележат 45 години на сцената на 3 ноември с голям концерт в зала 1 на НДК, като специален гост ще е Филип Киркоров

Ексклузивно
13:37 - 12 Октомври 2022
12929
Готвят "атентат" с домати и яйца за концерта на "Ритон"

В интернет тече подготовка за голям бойкот и атентат с домати, както и яйца за дует "Ритон". Във фейсбук вече има няколко групи, които растат всеки изминал ден и са от все повече желаещи, които искат да провалят концерта на Катя и Здравко, научи Lupa.bg.

Те ще отбележат 45 години на сцената на 3 ноември с голям концерт в зала 1 на НДК. За гост звезда са поканили Филип Киркоров, който е поддръжник на Владимир Путин и войната срещу Украйна. Именно близостта на бившия съпруг на Алла Пугачова с Путин е една от най-коментираните теми в Русия в последните години. Киркоров се отрече публично от президента на Украйна Володимир Зеленски много преди актуалните събития.

“Ние бяхме повече от близки, бяхме неразделни, споделяхме обща сцена, но той ме предаде", избухна Филип, след като му бе отнето правото да влиза в Украйна преди година.

През 2021 г. и Литва обяви руската попзвезда за персона нон грата за период от 5 години. Външното министерство на страната обясни, че Киркоров е правил концерти в Крим, като по този начин е подкрепил политиката на Москва и нелегалното анексиране на полуострова от Украйна.

"Изпълнители, които подкрепят окупацията на Крим, не трябва да се толерират в нито една демократична държава. Ние имаме твърда позиция към подобни публични фигури, следователно нямахме никакви колебания да добавим Киркоров към списъка на хората, които не са добре дошли в Литва", обяви тогава вътрешният министър Агне Билолайте.

Киркоров и "Ритон" са близки приятели от години. Филип дори е подарил медальона със символ на руските окупатори в Украйна - "Z", който Здравко Желязков не сваля от врата си.

Протестите срещу допускането на бившия съпруг на Алла Пугачова да пее в НДК започнаха да се организират, след като по БНТ бяха излъчени реклами за концерта. Заканите са от блокиране на входовете на НДК до замеряне с яйца и домати.