Грета Ганчева празнува рождения си ден с дебютния албум на млад изпълнител

Валентин Велчев пее нейната песен "От Враца до Дунава"

Култура
12:53 - 15 Юли 2022
2448
Грета Ганчева празнува рождения си ден с дебютния албум на млад изпълнител

Естрадната певица Грета Ганчева празнува днес 79-ия рождения си ден с дебютния албум на Валентин Велчев. Дискът е специален за нея, тъй като участва като автор на песента "От Враца до Дунава", разказват от екипа на Ганчева.

"Първият ми подарък за рождения ден беше прекрасен албум на едно талантливо дете Валентин Велчев, който се очертава да стане любимец на българската публика и не само, защото пее моята песен "От Враца до Дунава", но и защото с любов продължава традицията на българската песен. Благодаря ти, Вале! Успех“, казва певицата. 

"Тегля чертата и си казвам: Не съжалявам за нищо, не мога да върна хубавото време, но нали съм го изживяла. Цял живот работя и до края си ще остана венчана за сцената", допълва Грета Ганчева.

Грета Ганчева е родена на 15 юли 1943 г. в Червен бряг. Кръстена е на голямата актриса Грета Гарбо. Музиката я увлича и веднага след завършване на гимназията започва да учи пеене при Евгени Комаров. Едновременно с това следва във ВИТИЗ през 1966 г. Снима се е във "Войната на таралежите“ (1979), "Изпити по никое време“ (1974), "Синята лампа“ (1974), "Деца играят вън“ (1973) и други филми.

През 2007 г. пише книгата "Моята любов Емил", посветена на Емил Димитров, като към книгата има компактдиск. През 2020 г. получава руско гражданство за заслуги в отношенията между България и Русия. Популярна е с шлагера "Тумбалалайка". Тя е първата жена на Емил Димитров, но техният брак е кратък - две години. Била е омъжена и за актьора Васил Бъчваров. От режисьора Рангел Вълчанов има дъщеря - Мила Кудрина.