Григор Димитров след битката с Чилич: Бях фокусиран върху това, което зависи от мен

Голям бонус е, че спечелих в последователни сетове, заяви българинът

Спорт
11:48 - 08 Февруари 2021
1959
Григор Димитров след битката с Чилич: Бях фокусиран върху това, което зависи от мен

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че може да извлече много позитивни неща от победата над Марин Чилич.

„Един от най-трудните ми съперници в първия кръг на турнир от Големия шлем. Срещу Марин Чилич никога не е лесно. Доволен съм, че намерих играта си и навлязох в ритъм. Голям бонус е, че спечелих в последователни сетове“, сподели Димитров.

„Той беше напрегнат, намира се в труден период Той целеше линиите, а аз се стремях да играя спокойно. Мисля, че мога да извлека много позитивни неща от тази победа“, добави той.

„Подготовката за този турнир беше съвсем различна. Всичко, което правихме беше различно. Трябва да се адаптираш бързо и да импровизираш. Последните няколко седмици бяха трудни. Този период мина бързо и сега е важно кой как ще започне и дали ще може да влезе в ритъм.“

„Аз бях фокусиран върху това, което зависи от мен. Беше хубаво, че имам такава подкрепа. От доста време не бях играл пред публика и ще се стремя да се насладя на всеки един момент“, продължи българинът.

„Успявам да организирам времето си добре. Подготовката ми върви чудесно. Моят съперник играе у дома си и това е неговият плюс.“

„Ще се фокусирам върху стореното и ще се подготвя за следващия си съперник“, каза още Григор Димитров.