Григор Димитров в исторически 1/4-финал срещу Федерер на US Open

Контузия и Вавринка изхвърлиха Новак Джокович от турнира в Ню Йорк

Спорт
11:38 - 02 Септември 2019
2513
Григор Димитров в исторически 1/4-финал срещу Федерер на US Open

Григор Димитров стигна за първи път в кариерата си до четвъртфинал на US Open! Българинът направи това след перфектно изигран мач, в който напълно надигра талантливия Алекс Де Минор - 7:5, 6:3, 6:4!

Бившият №3 в света проведе може би най-постоянният си мач през годината като в нито един момент не се пропука, играейки разнообразен и солиден тенис. В целия двубой Де Минор имаше един-единствен брейкбол, докато Димитров показа страхотна ефективност, постигайки по един пробив във всеки един от сетовете.

Така Григор се възползва перфектно от добрия път в схемата и си осигури първо участие в топ 8 в Ню Йорк. А там го очаква мач с Роджър Федерер, дал само 4 гейма на Давид Гофен. Двубоят ще бъде във вторник.

Достигането до тази фаза на турнира е много важно и по отношение на класирането на Гришо в ранглистата на АТР, тъй като ще му позволи да се завърне много близо до място в топ 40.

Световният №1 Новак Джокович приключи по доста неприятен начин участието си на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Защитаващият титлата си сърбин се отказа заради контузия в мача си със Стан Вавринка от 1/8-финала. Така Джокера приключва участието си в Ню Йорк преди фазата на 1/4-финалите за пръв път от 2006 година насам, когато бе едва 19-годишен.

Резултати от осминафиналите на Откритото първенство на САЩ по тенис при мъжете:

ГРИГОР ДИМИТРОВ (БЪЛГАРИЯ) - Алекс де Минор (Австралия) - 7:5, 6:3, 6:4

3-Роджър Федерер (Швейцария) - 15-Давид Гофен (Белгия) - 6:2, 6:2, 6:0

5-Даниил Медведев (Русия) - Доминик Кьопфер (Германия) - 3:6, 6:3, 6:2, 7:6(2)

23-Стан Вавринка (Швейцария) - 1-Новак Джокович - 6:4, 7:5, 2:1 и отказване на Джокович