Григор Димитров: Всички трябва да играят на “Уимбълдън”

Спорт
21:28 - 22 Май 2022
2634
Григор Димитров: Всички трябва да играят на “Уимбълдън”

Григор Димитров не допусна втора загуба от един и същ съперник на “Ролан Гарос”. В първия кръг на откритото на Франция българската звезда в тениса прегази 6:1, 6:1, 6:1 Маркос Гирон за по-малко от час и половина. Преди година на същия турнир от “Големият шлем” Димитров имаше три мачбола срещу същия американец, но бе принуден да се откаже заради контузия в кръста.

Съперник на нашия тенисист в следващия кръг на “Ролан Гарос” ще бъде Борна Чорич. Хърватинът е 275-и в света, но участва със защитено класиране, тъй като дълго време имаше проблеми с контузии.

Григор бе попитан дали ще играе на “Уимбълдън”.

“Въпреки това, което се случва, смятам да участвам. Какво мога да ви кажа? От какъвто и ъгъл да погледнеш, ситуацията е сложна. Лично за мен нещата не са ясни. Това е тема, по която си говорим в съблекалнята, и тенисистите смятат, че всеки трябва да може да играе на “Уимбълдън”. За момента не знам. Трябва да действаме според условията”, отговори Димитров.

Въпросът бе заради решението на организаторите на “Уимбълдън” да не допуснат състезатели от Русия и Беларус като отговор на войната в Украйна. От АТП и женската асоциация пък реагираха с новината, че състезателите няма да получават точки за мачовете си в Лондон. Това почти сигурно означава, че Новак Джокович ще отстъпи първото място в ранглистата. Сърбинът ще загуби 2000 точки за титлата си миналата година. Така №1 сигурно пак ще стане Данил Медведев (Рус), без да е играл на “Уимбълдън”.