Григор отвя чилиец , ще играе на полуфинал в Париж

Нашият срази Кристиан Гарин с 6:2, 7:5

Тенис
16:41 - 01 Ноември 2019
1879
Григор отвя чилиец, ще играе на полуфинал в Париж

Българската тенис звезда Григор Димитров (№27) отвя 42-ия в света Кристиан Гарин, за да стигне до полуфиналите на Мастърса в Париж. Гришо срази чилиеца с 6:2, 7:5 за час и половина пред погледите на родителите си - Мария и Димитър, които бяха на трибуните. Това бе първа среща между двамата тенисисти в турнири от АТП. Хасковлията показа доста солидна игра, ефективен сервис и редки непредизвикани грешки. Нашият завърши с 6 аса и 3 двойни грешки.

Гришо започна мощно с гейм на нула и даде заявка, че няма да се церемони особено с противника. При последвалото подаване хасковлията стигна до цели 4 брейкпойнта, преди все пак да пробие чилиеца. В хода на сета Гришо показа стабилен сервис и стигна до още един гейм на нула за 5:2. Гарин не успя да се съвземе от ранния устрем на нашия и допусна втори пробив, с който Димитров пък спечели първия сет.

Вторият сет започна с дежа вю за публиката. Григор продължи силната си игра и взе безпроблемно първия гейм, а веднага след това успя отново да пробие съперника си. Разликата обаче дойде в третия гейм, когато за първи път българинът показа колебание и Гарин се възползва, като върна пробива. След това българинът имаше леки затруднения при подаването си, като успя да спечели гейма чак след равенство. Процентът на първи сервис при нашия падна до 44.

В шестия гейм имаше любопитен момент – Димитров се оплака на съдията от камера, която му светила в очите, но реферът изобщо не го отрази. Макар Гарин да поизравни играта, Григор докара сета до 4:3. Повратният момент обаче дойде при 4:4, когато Гарин направи втори пробив, след което сервира за спечелване на сета. Това сякаш разяри Гришо, който изригна с рибрейк, а след това обърна до 6:5. В 12-я гейм Димитров продължи силната си игра и с още един пробив затвори сета за 7:5, а с това и мача - 2:0.  

В полуфиналите Григор ще срещне победителя от сблъсъка между лидера в ранглистата Новак Джокович и гръцката звезда Стефанос Циципас. Достигането му до тази фаза в Параж означава, че от другата седмица българинът се завърне в топ 20 на световната ранглиста.

Снимка: БТА