Григор започна с победа в Ченду

Българската ракета надви британеца Даниел Евънс с 2:0 сета

Тенис
09:51 - 26 Септември 2019
2346
Григор започна с победа в Ченду

Григор Димитров започна с победа участието си на турнира в Ченду (Китай) от сериите на АТП 250. Българската ракета срази британеца Даниел Евънс (№48 в света) с 2:0 сета (7:5, 7:5) за 1 ч. и 39 мин. и се класира на четвъртфиналите.

Гришо продължава с добрата си форма от US Open, където по-рано този месец направи фурор и стигна до полуфиналите. На китайска земя хасковлията също показа хубав тенис. Силният сервис му даде предимство - Димитров вкара близо 70% от първия сервис и направи 8 аса в мача срещу само 1 за съперника.

В мача срещу Евънс първият сет вървеше равностойно и гейм за гейм до самия край. На два пъти Гришо пропусна да реализира точка пробив и така да се улесни двубоя. Когато изглеждаше, че ще се стигне до тайбрек, Димитров все пак стигна до пробив и така спечели сета със 7:5.

Втората част започна силно за българина, който проби подаването на противника още в началото и поведе с 3:0 гейма. Хасковлията стигна до сервиране за спечелване на мача, но точно тогава загуби самообладание и допусна пробив. С три поредни спечелени гейма Евънс изравни геймовете до 5:5. Отново по подобие на първия сет Гришо се съвзе и направи пробив в решителния момент, за да спечели сета със 7:5 и да затвори мача.

На четвъртфиналите Григор ще срещне победителя от мача между австралиеца Джордан Томпсън и Александър Бублик от Казахстан.

Снимка: БТА