Гришо мотае националния за купа „Дейвис”

Българската ракета виси за олимпиадата в Токио

Тенис
12:55 - 18 Юли 2019
2723
Гришо мотае националния за купа „Дейвис”

Тенис звездата на България Григор Димитров мотае националния отбор за участие в турнира за купа „Дейвис” през септември. Гришо е получил покана да подсили нашия тим още в началото на годината, за да има достатъчно време да си нареди програмата, но досега не е дал никакъв отговор.

Това е притеснителен знак за спорта, тъй като евентуален отказ да играе за България на купа „Дейвис” ще го спре и от участие на олимпийските игри в Токио през 2020 г. Първите мачове за България на отборния турнир са на 13 и 14 септември с Южна Африка. 

За последно хасковлията игра за националния отбор на турнира през 2015 г. срещу Люксембург, именно с единствената цел да си осигури квота за олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Оттогава обаче Димитров заряза националите, а неговият антураж се изпокара с президента на федерацията Стефан Цветков – Цъфа.

Ябълката на раздора се оказа организацията на тенис турнира „София Оупън”, на който Григор игра само веднъж за четири години. Знае се, че мениджърът на Григор – Георги Стоименов, искаше да дърпа конците около турнира и съответно да разпределя парите по веригата. Това обаче така и не стана, а Димитров се отдръпна и от националния отбор, и от българската публика.

Наскоро самият премиер на България Бойко Борисов разкри, че в личен разговор е призовал тенисиста отново да се състезава за България и да играе в София.