Гришо най-накрая ще играе за България

Ракета №1 ще изведе националния на ATP Cup през януари 2020 г.

Тенис
16:13 - 25 Октомври 2019
1974
Гришо най-накрая ще играе за България

Ракета №1 на България Григор Димитров най-накрая се е навил да играе за националния отбор. Това ще се случи в началото на следващата година, когато в Австралия ще се проведе първото издание на ATP Cup – отборно световно първенство. С фурора си на US Open Гришо се върна в топ 30 на света и е въпрос на време да се официализира класирането на България за новата надпревара.

Отборното състезание ще дебютира в Сидни, Бризбън и Пърт, като ще бъде подготовка за Australian Open. Участие ще вземат 24 държави, а страните, които се класират, се определят от позицията на най-високо класирания им играч в ранглистата на ATP.

Говори се, че Григор е склонил да играе за България, понеже се надява това участие да му даде квота за олимпийски игри в Токио. Той пропусна един шанс, след като не взе участие за Купа „Дейвис”. Последното му участие за националния е от 2015 г. в мачовете срещу Люксембург, които му донесоха място на игрите в Рио през 2016 г.

Все още обаче няма официално решение дали ATP Cup ще дава път за Токио 2020. Иначе турнирът ще е с награден фонд от 15 милиона долара и носи точки за ранглистата, като победителите могат да спечелят до 750 точки.

Снимка: Lap.bg