Гришо пак срещу Алкарас

Двамата се изправят за четвърти път един срещу друг

Спорт
17:46 - 09 Октомври 2023
2741
Гришо пак срещу Алкарас

Водачът в схемата на Мастърс 1000 турнира по тенис в Шанхай Карлос Алкарас ще се изправи срещу Григор Димитров на осминафиналите в сряда.

Това стана факт, след като световният №2 от Испания надделя над британеца Дан Еванс със 7:6(1), 6:4 след 2 часа и 25 минути игра.

В първата част Алкарас започна нервно и с много грешки и изоставаше с 1:4, след като беше пробит на нула в четвъртия гейм, а след това Еванс затвърди в игра, която продължи цели 18 минути.

След това възпитаникът на Хуан Карлос Фереро се стабилизира, върна брейка и изравни при 4:4. След това се стигна до тайбрек, в който Алкарас доминираше напълно.

В следващата част двамата си размениха ранни пробиви, но Карлитос успя да нанесе своя удар в десетия гейм, когато постигна брейк, равен на победа в срещата.

Григор Димитров ще играе за четвърти пък срещу испанеца, като до момента не е успял да спечели и сет. Тази година те играха два пъти. На Мастърс 1000 турнира на клей в Мадрид през май Алкарас спечели с 6:2, 7:5. Месец по-късно в Лондон, на четвъртфинала в „Куинс клъб“ на трева българинът отстъпи с 4:6, 4:6.