Гришо почна с победа на US Open

Българинът елиминира италианец ветеран на старта на най-престижния тенис турнир

Спорт
01:21 - 27 Август 2019
4881
Гришо почна с победа на US Open

Григор Димитров най-после постигна убедителна победа в престижен тенис турнир, макар и в начална фаза. Гришо стартира силно на US Open, елиминирайки 35-годишния италианец Андреас Сепи. Мачът между двамата съседи в световната ранглиста (българинът е 78, а Сепи – 77-и) продължи 2 часа и 45 минути и се игра в 4 сета. Гришо спечели с 3:1 (6:1, 6:7(2), 6:4, 6:3) и очаква следващия си съперник в турнира, който ще бъде определен в срещата между Борна Чорич и Евгени Донской.

Гришо спечели мача за 2 часа и 45 минути

Григор, който не е в най-добрата си форма, бе убийствено ефикасен срещу италианския ветеран и завърши срещата с 13 аса и само три двойни грешки. Григор успя да вкара 68% от първия и 44% от втория си сервис. Хасковлията реализира и 7 от 21-те точки за пробив. В двубоя Григор направи 45 уинъра с 54 непредизвикани грешки и бе категорично по-добрия в мача.

Победата направи баланса на Гришо положителен в основната схема на Откритото първенство на САЩ. След успеха над Андреас Сепи Гришо

има девет победи и осем загуби в историята на турнира. Това е деветото участие на българина в основната схема на US Open.