Гришо разбива! Пак е на 1/4-финал в Австралия

Димитров размаза Доминик Тийм в двучасов мач

Тенис
10:15 - 14 Февруари 2021
3362
Гришо разбива! Пак е на 1/4-финал в Австралия

Първата ни тенис ракета Григор Димитров постигна изключителна победа с 6:4, 6:4, 6:0 за 2 часа игра срещу шампиона от US Open 2020 и миналогодишен финалист в Австралия Доминик Тийм - третият в света. Така Гришо отива отново на четвърт финал в Откритото първенство на Австралия. 

За четвърти път в кариерата си Гришо стига четвъртфиналите на Australian Open, където го очаква сензацията на турнира - квалификантът Аслан Карацев от Русия. Последният обърна от 0-2 сета изоставане Феликс Оже-Алиасим и се превърна едва в третия тенисист в историята, тръгнал от пресявките в Мелбърн и заслужил участие в топ 8.

Димитров изигра поредния си брилянтен двубой срещу Тийм, като в първите два сета изоставаше с 1:3 след пробив, който моментално връщаше, а впоследствие и повеждаше с ключов брейк.

Сервиранията за спечелване на първите два сета бяха безпроблемни, а в третия сет българинът се възползва да направи ранен пробив и окончателно да пречупи Тийм с разгромяващ резултат. 

"Това беше един от мачовете, през които трябва да преминеш през сезона. Днес беше един от моите дни. Очарован съм от начина, по който запазих концентрация до края и то срещу един невероятен съперник. Имах игрови план за мача и се се придържах към него. Много съм щастлив, че съм на 1/4-финалите. Борех се за всяка топка, бях спокоен и коцентриран през целия мач. Доминик е невероятен тенисист и много ми харесва да играя срещу него. Възможно е да е имал някакъв проблем, за който не знам, но в същото време бих искал да отдам заслуженото на себе си. Проведох много добра подготовка преди турнира. Исках да поработя върху скоростта си и тренирах много усърдно извън корта", заяви Гришо след впечатляващата победа.