Гришо взе повече победи в Ню Йорк от предните три месеца

Нашият ще се мъчи за първа победа срещу Федерер от осмия път

Тенис
14:04 - 02 Септември 2019
1583
Гришо взе повече победи в Ню Йорк от предните три месеца

Григор Димитров се развихри на US Open и стигна до първия в кариерата си четвъртфинал в Ню Йорк. Българската ракета разби с 3:0 сета (7:5, 6:3, 6:4) австралиеца Алекс Де Минор. Така Гришо нареди три поредни победи, плюс още една заради отказването на Борна Чорич във втори кръг. Оказва се, че Димитров има повече спечелени мачове на US Open, отколкото през последните три месеца, в които хасковлията записа едва 3 успеха и 7 поражения. Цяло лято Григор имаше болки в рамото, но по всичко изглежда вече е напълно здрав и започва да влиза във форма. Със силното си участие на US Open 78-ият в света Димитров се осигури връщане в топ 50 на АТП.

Лошата новина за Гришо е, че на четвъртфиналите се изправя срещу бившия №1 Роджър Федерер. Българинът ще се мъчи най-накрая да вземе първа победа над големия швейцарец. Досега двамата са играли 7 мача, като нашият е абсолютно капо – 7 от 7 за Маестрото.

В момента Фердерер се намира в топ форма, като за мястото си на четвъртфиналите срази безпощадно Давид Гофен с 6-2 6-2 6-0 за около час и половина. Последният двубой между българина и 20-кратният шампион от Големия шлем беше финалът в Ротердам през 2018 г. Там бившият №3 претърпя поражение с 2-6 2-6, а година по-рано не успя да вземе сет на швейцареца в мача им от четвърти кръг на Уимбълдън.  

Мачът между Григор Димитров и Роджър Федерер ще се играе утре не преди 19 часа българско време.  

Снимка: БТА