ГРОЗНО: Станислав Балабанов удари по "Промяната" заради семейни връзки

Венеция Ангова просълзи част от колегите си, ИТН я нападна, че и мъжът й бил депутат

Политика
12:12 - 21 Юни 2022
8436
ГРОЗНО: Станислав Балабанов удари по "Промяната" заради семейни връзки

Една от младите надежди на "Продължаваме промяната" в Народното събрание едва не разплака колегите си от няколко парламентарни групи с предварително написано слово срещу внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета "Петков". Венеция Ангова почти се просълзи от трибуната, докато говореше в каква България иска да живее и че именно "Промяната" е единствената възможност по думите й това да се случи. Но си спечели грозна реплика от депутата от ИТН Станислав Балабанов. 


Венеция Ангова 

"Тук са заровени костите на татко, тук е роден синът ми, тук избрах да остана, въпреки разбитите пътища и хлопащите плочки по тротоарите", каза тя. И очерта черна алтернатива на досегашните усилия за промяна в страната. 

"Чака ни кръговрат на финансово робство. А в образованието всички ще са висшисти и какво от това? А медицинските лица ще са емигрирали, детска болница няма да има. А линейки и болници за депутати ще има. Медиите? Ще се загнезди мъглата на внушенията и конспирациите. А българите ще емигрират и ще си спомят за клета България, но не с песните на Слави Трифонов. Не приемам хипотезата за идиокрация. 

Нашата България, която искаме да извоюваме, връща хората у дома, защото няма по-хубаво място за живеене. Това ще се случи, ако вярата е по-силна от отчаянието. Вотът не е атака на опозицията срещу българското правителството, а атака на непромяната срещу промяната, на дълбоката държава срещу прогресивната държава. Това е атака срещу нещо много по-голямо - организирана атака на статуквото срещу вярата на българина, че България може да е различна", каза тя. А думите й бяха посрещнати иронично от Балабанов, който репликира: 

"От пламенното Ви слово, разбрах само, че Вие се притеснявате за собственото си бъдеще. Вие сте депутат, съпругът Ви е депутат. Добре сте. За какво се тревожите тогава? Че повече няма да сте депутати?". А в дуплика Ангова го затапи: 

"Отчаянието явно е толкова силно, че когато няма какво друго да се атакува, се атакува личността". 

Съпругът на Венеция Ангова е колегата й от "Промяната" Николай Ангов, икономист по образование. Двамата са на 32 г. Тя е избраница от София-град, той - от Пловдив.