Гулаш с кестени

за 4 порции, 105 мин

Кухня
09:45 - 11 Ноември 2019
664
Гулаш с кестени

Продукти

600 г месо от бут или плешка - свинско, трлешко, дивеч

3 скилидки чесън

50 г джинджифил

120 г по-дребен лук

2 с.л. зехтин или олио

сол и черен пипер

250 мл бяло вино

200 мл месен бульон

300 г ябълки

250 г обелени кестени

 

Приготвяне

Обелените чесън и джинджифил се нарязват на дребно. Лукът се обелва и се разполовява.

Месото се наярзва на хапки. Запържва се в загретия зехтин или олио и се изважда.

В същата мазнина се запържват завдно лукът, чесънът и джинджифилът.

Връща се месото и се овкусява със сол и черен пипер.

Сипва се бялото вино, кипва силно и се оставя да къкри на тих огън 1 час.

Ябълките се почистват от семето и се нарязват на филийки.

Добавят се заедно с кестените към ястието.

Готви се още 15 мин.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".

Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.