Гулаш с кестени
за 4 порции, 105 мин
Продукти
600 г месо от бут или плешка - свинско, трлешко, дивеч
3 скилидки чесън
50 г джинджифил
120 г по-дребен лук
2 с.л. зехтин или олио
сол и черен пипер
250 мл бяло вино
200 мл месен бульон
300 г ябълки
250 г обелени кестени
Приготвяне
Обелените чесън и джинджифил се нарязват на дребно. Лукът се обелва и се разполовява.
Месото се наярзва на хапки. Запържва се в загретия зехтин или олио и се изважда.
В същата мазнина се запържват завдно лукът, чесънът и джинджифилът.
Връща се месото и се овкусява със сол и черен пипер.
Сипва се бялото вино, кипва силно и се оставя да къкри на тих огън 1 час.
Ябълките се почистват от семето и се нарязват на филийки.
Добавят се заедно с кестените към ястието.
Готви се още 15 мин.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Картофена торта - варианти и за гарнитура, и за основно", "Лучена пита в модерни вариации", "Дюлев сладкиш с орехи", "Есенни рецепти с богат вкус и бедни на калории", "Мушмули на мармалад, желе и ликьор".
Очаквайте специално издание за Никулден на същата цена - 1 лев.