Гьоков: Кой реши, че БТР-ите са с отпаднала необходимост!?

Червеният депутат е категоричен, че управляващите си "връзват" гащите с мнозинството на парламента

Новини
18:27 - 15 Юли 2023
4390
Гьоков: Кой реши, че БТР-ите са с отпаднала необходимост!?

Всичко, което даряваме на Украйна, трябва да минава през парламента. Това заяви по НОВА Георги Гьоков от БСП.

„Научихме от медиите, че  чрез депутати от управляващото мнозинство, ще изнасяме 100 бронетранспортера за Украйна.  Българите трябва да знаят какво изнасяме, а не някой задкулисно да решава зад Народното събрание”, обясни депутатът.

Относно предложението на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС да помогнем на украинската държава със 100 БТР с отпаднала необходимост, той каза следното:

„Искат да си вържат гащите, защото решенията взима мнозинството в парламента, а не правителството. Кой реши, че тези машини са с отпаднала необходимост? Ако се случи бедствено или аварийно положение в България, може да се наложи да ги използваме”, поясни още депутатът от БСП.

Според него има тройна коалиция между  ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

„Виждате как са разпределени комисиите в Народното събрание. По-голямата част са за ГЕРБ-СДС, друга част за ПП-ДБ и почти толкова за ДПС. Движението за права и свободи отдавна подкрепя всички решения на това мнозинство”, поясни Гьоков.

И допълни, че не е изключено Румен Радев да направи политически проект.

„Президентът беше издигнат и избран с гласовете преди всичко на БСП, на левите хора. Така, че за мен е учудващо, че той действа и прави политически проекти и то все за сметка на левицата. Не бих се учудил, ако тръгне да прави пореден проект, защото видяхме, че назад във времето се опита да направи такъв. Разочарован е от предишния проект, защото той не се оказа промяна, а подмяна”, поясни депутатът.