Хакери публикуваха лични данни на Еди Рама

Балкани
11:18 - 28 Октомври 2022
1733
Хакери публикуваха лични данни на Еди Рама

Иранските хакери, които влизаха в албанските правителствени системи в продължение на 14 месеца, продължават да публикуват чувствителни данни. Този път на мушката им беше премиерът на Албания Еди Рама, съобщи ЕйБиСи нюз.

В "Телеграм" хакерите публикуваха всички лични данни на ръководителя на албанското правителство. Сред тях са личната карта, паспорти, домашен адрес и други данни. Публикувана е също информация за всяко влизане и излизане на Рама от Албания от 2005 г. до май тази година.

Според източниците, документът съдържа данни за 394 пътувания на премиера, от които повечето са били със самолет, но някои от тях са извършени с автомобил от Албания през граничните пунктове с Гърция или Северна Македония. Прави впечатление, че е пътувал много често със скъпи чартърни полети, а най-честата дестинация на Рама е била Турция.

От данните на системата TIMS, публикувани от иранската хакерска мрежа „Father's Justice”, се твърди, че тази година от 15 полета на Рама извън Албания 13 са чартърни.

Хакерите публикуваха данните в момент, когато председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен беше на посещение в Тирана.

Бяха пуснати и данни за директора на албанската тайна служба ШИШ Хелидон Бендо.