Хали Бери замени Уил Смит на Оскарите

Актрисата се качи на сцената заедно с Джесика Частейн

Шоу
22:30 - 13 Март 2023
6444
Хали Бери замени Уил Смит на Оскарите

Макар да измина цяла една година, всички все още говорят за шамара, който Уил Смит зашлеви на Крис Рок по време на Оскарите.

 По този начин актьорът явно заяви, че не търпи да се шегуват с жена му пред него, но това избухване му коства доста сериозна санкция. На Смит му бе забранено да присъства на Оскарите през следващите 10 години, като преди това самият той напусна Академията по филмово изкуство.

С наказанието на Смит обаче се отвори една голяма въпросителна. По традиция победителите от предната година връчват наградата на настоящите победители. Но при положение че Смит, който миналата година спечели наградата за най-добър актьор, не може да присъства, той бе заменен.

И той не от кой да е, а от Хали Бери. Актрисата се качи на сцената заедно с Джесика Частейн, която миналата година грабна Оскар за най-добра актриса в главна роля, за да обявят, че Мишел Йео и Брендън Фрейзър са големите победители тази година.

Но тази традиция не се нарушава за първи път, пише Variety. През 2010 г. Робин Уилямс връчи наградата за най-добра актриса в поддържаща роля вместо Хийт Леджър. Припомняме, че актьорът получи Оскар посмъртно през 2009 г.

Също така през 2018 г. Джоди Фостър и Дженифър Лорънс се качиха на сцената, за да заместят Кейси Афлек, който тогава получи обвинения в сексуален тормоз.