Хамилтън дебютира за Ферари в Австралия

Спорт
13:51 - 02 Февруари 2024
2509
Хамилтън дебютира за Ферари в Австралия

Дебютът на седемкратния световен шампион като пилот на Ферари ще бъде в Австралия, обявиха организаторите на състезанието в Мелбърн.

Дълги години Гран При на Австралия беше традиционният домакин на първия старт за сезон във Формула 1. През последните години обаче тази чест се пада основно на Гран При на Бахрейн, докато надпреварата в Австралия е третият кръг за кампанията.

Като част от настоящия договор на Гран При на Австралия за домакинство на Формула 1, който е до 2037 година, състезанието ще даде началото на битката за титлата поне четири пъти. Оригинално първият такъв случай трябваше да е тази година, но заради Рамадан сезонът отново ще стартира с две състезания в Близкия изток (Бахрейн и Саудитска Арабия).

Догодина обаче битката за титлата във Формула 1 ще започне от Мелбърн. Точните дати на състезателния уикенд ще бъдат обявени на по-късен етап, но след вчерашните новини за трансфера на Хамилтън във Ферари определено Гран При на Австралия през 2025 година ще е едно от най-дългоочакваните състезания в историята на спорта.