Хампарцумян: Еврото ще остави на улицата много търтеи на държавна службица!

Администрацията трябва да бъде бутана от общественото мнение, добави банкерът

Политика
16:16 - 04 Август 2024
5836
Хампарцумян: Еврото ще остави на улицата много търтеи на държавна службица!

Според банкерa Левон Хампарцумян трябва да се направи всичко възможно за по-бързото ни влизане в еврозоната. Ако има амбиция това да стане в средата на другата година, по-добре да бъде дефинирано”, каза финансовият експерт.

„Да, някои не са готови, но те няма да са готови и след 10 години – предприятия с ниска степен на автоматизация, със зле обучен персонал – нямат голяма перспектива и с евро, и без евро”, коментира банкерът в ефира на NOVA.

„Има един феномен в маркетинга – предложението поражда търсене. Влизането в еврозоната има и дисциплиниращ ефект. В един момент ще се окаже, че едни хора – в администрацията, в бизнеса, не им е мястото там, където са”, каза Хампарцумян.

Според него нивото на живот в няколко града в България е средно европейски. „Това, че има места, където хората живеят примитивен живот, е проблем на развитието на държавата и на управление и много други неща. Администрацията трябва да бъде бутана от общественото мнение. Ако не стане, поне да знаем, че сме опитали”, каза Хампарцумян.