Хампарцумян с безценен съвет за покупката на жилище

Вдигането на данъците, без затварянето на дупките в кацата, няма да даде ефект, категоричен бе бенкерът

Новини
20:37 - 12 Октомври 2024
13874
Хампарцумян с безценен съвет за покупката на жилище

Безценен съвет за покупката на жилище даде топ финансистът Левон Хампарцумян по НоваНюз.

"Съветвам хората, които купуват жилища, да обръщат внимание на организацията - има ли достатъчно място, има ли паркинг или не. Всички тези неща са важни. София вече има големи части с нова урбанизация, която е драматична - тесни улици с нови сгради. Цените на тези имоти няма да държат дълго време“, предупреди Хампарцумян.

„Когато се появят по-добре урбанизирани райони, хората с възможности ще се преместят там, а качеството на живот в тези модерни лошо урбанизирани гета, ще върви на зле", смята банкерът.



Вдигането на данъците, без затварянето на дупките в кацата, от които изтичат нашите пари, няма да дадат нужния ефект, категоричен бе Хампарцумян.

По думите му в Румъния чужденци правят по-големи инвестиции, не защото средата там е по-добра, а просто по-предсказуема. Тук политическата криза играе огромно влияние.

"България не е Китай или голяма икономика, която не може да бъде заобиколена. Затова много хора не искат да инвестират тук. И не само. Дори българските инвеститори биха инвестирали там, където ще са по-спокойни", каза експертът.

Хампарцумян коментира и казуса с минималната работна заплата.

"Стратегическа грешка. Това означава, че всеки, дори този, който не е положил никакви усилия да се образова и да научи занаята, ще взима с 200-300 лева по-малко, отколкото човек, който 25 години е учил за лекар", заяви Хампарцумян.

"Това е безумие. После ще се чудим защо младите лекари, медицински сестри и инженери си намират работа някъде другаде", каза той.

"Има една по-важна цифра от минималната заплата. Колко са членовете на профсъюзите в България, от чие име преговарят те? Хубаво е да се знае каква част от хората, които работят, са членовете на профсъюза", каза експертът.

"НОИ трябва да каже дали да се вдига максималният праг за осигуряване", смята банкерът.