Харалан Александров: Критиките на президента сега се връщат като бумеранг към него

Управляващата "сглобка" може да се окаже "студена заварка", коментира политологът Петър Чолаков

Актуални новини
12:44 - 29 Януари 2024
3017
Харалан Александров: Критиките на президента сега се връщат като бумеранг към него

„Връзката на управляващите коалиции ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е много стабилна и може да се окаже „студена заварка”. Когато температурата на мястото на подобна заварка започва да се показва, прекъсва съединението”. Така метафорично политологът Петър Чолаков коментира отношенията между формациите във властта в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според антрополога Харалан Александров има външни сили, които подкрепят „заварката”. „Амбициозните цели, които са си поставили – влизането в Шенген и в еврозоната, не са толкова лесни”, допълни той.

Относно критиките срещу държавния глава от страна на депутата от ДПС Делян Пеевски Александров каза: „Конституирането на общ враг винаги сплотява. Остри, крайни, заклеймяващи обвинения, които не водят до развитие, много често се връщат като бумеранг. Това се случва сега с президента Румен Радев”.

Според Чолаков решението на държавния глава да не подкрепи избора на новите конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков ще му донесе дивиденти.

„Въпреки всичко, мисля, че Атанасова и Белазелков ще си останат конституционни съдии. Може би малко излишно беше събудено в обществото някакво недоверие във вече бившия депутат от ГЕРБ-СДС. Нейният стаж като юрист е натрупан в Народното събрание, което поставя под въпрос професинализма ѝ”, допълни той.