Хари Кейн с послание от Юго Льорис след пропуснатата дузпа

В събота вечер Англия бе изхвърлена от Световната купа от Франция

Спорт
17:15 - 12 Декември 2022
2432
Хари Кейн с послание от Юго Льорис след пропуснатата дузпа

Вратарят на Франция Юго Льорис призна, че съжалява за съотборника си в Тотнъм Хари Кейн след решаващия му пропуск от дузпа за Англия в заключителните етапи на съботния мач от четвъртфиналите на Световното първенство. Трите лъва натискаха защитаващите титлата си петли докрай, но в крайна сметка отпаднаха от турнира, след като Кейн не успя да уцели целта от 11 метра и беше поставен под огромното напрежение.

Капитанът на Англия вече беше вкарал дузпа, когато се изправи за втория си удар за вечерта, а Франция имаше гол аванс благодарение на удара с глава на Оливие Жиру малко преди Англия да получи спасителен пояс, след като Мейсън Маунт беше фаулиран в наказателното поле.

Кейн обаче не успя да се справи, тъй като стреля високо над напречната греда, а след това невярващо се намръщи, докато френските играчи около него празнуваха болезнения му пропуск.

Англичаните се напъваха да търсят изравнителен гол, но не успяха да отвърнат на удара, а след края на мача Кейн се разплака, а съотборниците му се втурнаха да го пазят от камерите, докато той плачеше в средата на терена.

Льорис, който прегърна Кейн, преди да се присъедини към празненствата след мача с останалата част от френския отбор, разкри, че не му е доставяло никакво удоволствие да вижда английския нападател в такова емоционално състояние след най-трудния момент в кариерата му до момента.

"Искам да бъда честен с вас, с всички емоции, това е голям мач, това беше ключов момент, каза Льорис. - Трябва да бъда честен, ние сме съотборници, уважавам го много. Кейн пое отговорността в ключов момент от мача. За щастие на френския отбор той пропусна. Знам, че той е силен и може да не мисли за това твърде дълго. Мога да споделя този момент на болка с него. Не съм говорил с Хари след мача".