Хърватия без грешка срещу Унгария, лидер е в групата си

Уелс измъкна точка при визитата си на Словакия

Спорт
08:19 - 11 Октомври 2019
1663
Хърватия без грешка срещу Унгария, лидер е в групата си

Сребърният медалист от Мондиал 2018 Хърватия направи голяма крачка към класиране на Европейското първенство през следващото лято. В двубой от седмия кръг на група “Е” “ватрените” надвиха Унгария с 3:0 в Сплит, а по същото време Словакия и Уелс завършиха 1:1. Това донесе на хърватите преднина от 3 пункта на върха.

Играчите на Златко Далич имаха да си връщат на “маджарите” за поражението с 1:2 по-рано през кампанията. Унгарците обаче им помогнаха, като допуснаха три грандиозни грешки през първото полувреме, от което домакините се възползваха, за да си подсигурят успеха. Още в 5-ата Лука Модрич открадна топката и сам срещу вратаря вкара за 1:0. В 24-ата Бруно Петкович реализира с пета за 2:0 след подаване на Анте Ребич, а в 42-ата пак той беше точен - за 3:0.

През второто полувреме Иван Перишич пропусна дузпа, а халфът на Унгария Ласло Клайнхайслер беше изгонен от игра за втори жълт картон в 56-ата минута.

Словакия и Уелс завършиха 1:1 в друг мач от квалификационна група “Е”, с което продължават борбата си за класиране на Евро 2020. Тимът на Райън Гигс е чак четвърти, но е с двубой по-малко и ако го спечели, ще се изравни с втория.

Звездата на Реал Мадрид Гарет Бейл нямаше късмет да се разпише, защото още при 0:0 удари греда. Все пак съотборникът му Кийфър Муур вкара с глава в 25-ата минута.

“Драконите” не успяха да запазят дълго преднината си, защото домакините изравниха в 53-ата минута чрез Юрай Куцка.

Две минути преди изтичането на редовното време централният защитник на Словакия Норберт Гьомбер получи втори жълт картон, но уелсците нямаха време да се възползват от численото си превъзходство.

В неделя Уелс приема Хърватия, а словаците почиват.