Херо Мустафа за бунтовете в САЩ: Да се поучим от грешките си

Американският посланик у нас зове за справедливост над омразата и хаоса

Актуални новини
17:47 - 03 Юни 2020
795
Херо Мустафа за бунтовете в САЩ: Да се поучим от грешките си

Американският посланик у нас Херо Мустафа излезе с позиция за безпрецедентните бунтове в САЩ, които назряха след убийството от ченге на цветнокожия Джордж Флойд в Минеаполис. Според Нейно Превъзходителство американците трябва да се поучат от грешките си и да започнат открит диалог за проблемите, но предупреди, че трябва да се постави справедливостта пред хаоса и омразата, за да има ефект от него. 

"Смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис беше трагедия и ние споделяме чувството на тъга и мъка, които изпитват редица хора в Съединените щати и по света. Всеки човек има право да се отнасят към него с достойнство и да бъде в безопасност по нашите градски улици.

Трябва да започнем открита дискусия, да се поучим от грешките си и да засилим ангажимента си към нашите основни ценности, включително равни права и върховенство на закона. Както казаха редица американски официални лица, сега трябва да удвоим усилията си, за да гарантираме, че раните ще започнат да заздравяват и че справедливостта ще надделее над омразата и хаоса.

Чрез открит диалог и дебат можем да работим за преодоляване на дискриминацията и разделението и да гарантираме, че всички граждани могат да се ползват от правата, които заслужават", написа в посланието си Херо Мустафа. 

Снимка: БГНЕС