ХИБРИДКАТА НА КРЕМЪЛ ПРОПАДА: Камионът-бомба не е влизал изобщо в България

Украйна
14:37 - 11 Октомври 2022
4338
ХИБРИДКАТА НА КРЕМЪЛ ПРОПАДА: Камионът-бомба не е влизал изобщо в България

Камионът, взривил Кримския мост, нито е влизал в България, нито е излизал от страната ни. Това е заключението на първата проверка по случая. Тя е направена по номера на товарителницата на машината, съобщава "24 часа". 

Службите правят и други справки, за да са категорични по казуса. Проверките са започнали незабавно след оповестяването на информацията, по разпореждане на служебния министър-председател Гълъб Донев. Те се правят и от Държавна агенция „Национална сигурност“, и от МВР.  

От Кремъл твърдяха, че камионът е тръгнал, зареден с експлозиви, от България, като е бил качен на ферибот до Поти. 

Той е стигнал до Батуми в Грузия. След това е бил в Армения. Оттам отново отива в Грузия, следва Северна Осетия, откъдето е преминал в Русия. Именно оттам се е качил на Кримския мост и е трябвало да стигне до Симферопол, гласи информацията. Тя бе съобщена от ръководителя на Следствения комитет Александър Бастрикин след среща с президента Владимир Путин в Санкт Петербург.

Още в събота вечерта Lupa.bg ви информира, че курсът на ферибота, за който от Москва говорят - към грузинското пристанище Поти, не може да е бил осъществен, тъй като и двете линии у нас - и от Варна, и от Бургас, обслужват през м. октомври единствено рейсове до съседния град Батуми (около 75 километра разстояние от Поти - б.р.).