ХИТ: НАП продава апартамент с наемателите

Актуални новини
16:21 - 08 Август 2024
1300
ХИТ: НАП продава апартамент с наемателите

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите във Варна продава апартамент в морската столица с наемателите в него, става ясно от обява, качена в портала за продажби на приходното ведомство.

„В жилището живеят наематели дългосрочно“, се казва в офертата. Там е отбелязвано също, че не са обект на продажбата движимите вещи, намиращи се в апартамента. 

Имотът е обявен на търг с първоначална цена 326 700 лева. Апартаментът е с площ около 50 квадратни метра и е за основен ремонт. Състои се от стая, трапезария с кухненски бокс, баня, тераса. Сградата е строена през 1999 г. и в нея няма асансьор.

Другото интересно в тази обява е, че жилището се продава заедно с обрасъл в растителност безстопанствен парцел, който е на съвсем друго място. Така че първоначалната цена се отнася за групата недвижими имоти – апартамента и парцела.

Поземленият имот е обособен след договор за доброволна делба и е с площ 724,76 кв. м. Парцелът няма излаз на улица, достъпът до него е ограничен, граничи с дере. Няма водоснабдяване и електрификация и очевидно не е привлекателен за инвестиция.

Търгът за групата недвижими имоти – апартамент и парцел, е насрочен за 26 август. Огледите могат да се провеждат между 14 и 20 август. За да се включат в наддаването, купувачите трябва да внесат депозит 65 340 лева, който после ще бъде върнат на отпадналите в наддаването кандидати.

Апартаментът се намира в централната част на Варна, недалеч от Приморския парк. Средната цена на имотите в центъра на морската ни столица варира по около 1400-1500 евро на квадратен метър, сочи справка в сайта imot.bg.

В същото време за групата имоти, които продава НАП – апартамента и парцела, цената в наддаването, обърната в евро, започва от 163 350 евро.

Ако разделим тази сума само на площта на апартамента, към който реално би се насочил интересът на кандидат-купувачите, излиза, че бъдещият собственик ще трябва да плати поне 3267 евро за квадратен метър.