Хлебен пудинг с ябълки
за 5 порции, 60 мин
Продукти
300 мл прясно мляко
4 яйца
60 г пудра захар
1 щипка сол
200 г стар хляб
500 г ябълки
5 с.л. кристална захар
1/2 ч.л. канела
100 г стафиди или друг сушен плод
1 с.л. меко масло
Приготвяне
Прясното мляко и яйцата се разбиват с пудрата захар и щипката сол.
В сместа се накисва старият хляб, нарязан на малки тънки филийки, докато поеме течността.
Ябълките се обелват и почистват от семките и се нарязват на тънки филийки.
Смесват се кристалната захар, канелата, стафидите.
В намазана тава обилно навсякъде с маслото се изсипва яйчено-хлебната смес.
Върху нея се слагат ябълките да потънат в меката основа. Поръсват се стафидите.
Пече се в загрята умерена фурна до златисто.
Пудингът може да се приготви по същия начин с круши, сливи, праскови. Както и с плодове от компот.
200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.
Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".