Хлебен пудинг с ябълки

за 5 порции, 60 мин 

Кухня
13:41 - 13 Октомври 2019
4602
Хлебен пудинг с ябълки

Продукти

300 мл прясно мляко

4 яйца

60 г пудра захар

1 щипка сол

200 г стар хляб

500 г ябълки

5 с.л. кристална захар

1/2 ч.л. канела

100 г стафиди или друг сушен плод

1 с.л. меко масло

 

Приготвяне

Прясното мляко и яйцата се разбиват с пудрата захар и щипката сол.

В сместа се накисва старият хляб, нарязан на малки тънки филийки, докато поеме течността.

Ябълките се обелват и почистват от семките и се нарязват на тънки филийки.

Смесват се кристалната захар, канелата, стафидите.

В намазана тава обилно навсякъде с маслото се изсипва яйчено-хлебната смес.

Върху нея се слагат ябълките да потънат в меката основа. Поръсват се стафидите.

Пече се в загрята умерена фурна до златисто.

Пудингът може да се приготви по същия начин с круши, сливи, праскови. Както и с плодове от компот.

200 разнообразни рецепти два пъти в месеца със списанието "Кулинарен уикенд" - само за 1 лев.

Търсете актуалния брой с акценти: "Пълнени кюфтета", "Как се прави хляб без много месене", "6 идеи за неустоима пълнена тиква".