Холанд излиза по 70 млн. на година

Спорт
16:57 - 19 Ноември 2021
2299
Холанд излиза по 70 млн. на година

Най-големите отбори на в Европа вече започват да пресмятат колко ще им струва да имат в състава си голаджията на Борусия Дортмунд Ерлинг Холанд. Според различни източници, привличането на норвежеца за срок от 5 години би излязло 400 милиона евро на клуба, който го купи.

След устното споразумение между неговия представител Мино Райола и главния изпълнителен директор на Борусия Дортмунд Ханс-Йоаким Вацке за „улесняване на напускането му това лято“, цената на футболиста ще бъде около 100 млн. евро.

От друга страна, трябва да се вземе предвид и заплатата на играча, която никак не е малка. Ако някой тим иска да привлече младия нападател, то клубът трябва да осигури около 50 млн. евро на година за възнагражденията на Холанд. Така за 5 години той ще прибере около 250 милиона брутна заплата.

Освен това, клубовете ще трябва да платят и сериозен хонорар на Мино Райола, който си заработи 14 милиона евро при трансфера на Холанд от РБ Залцбург в Борусия Дортмунд, който бе на стойност 20 милиона.

Сега се очаква Холанд да е 5 пъти по-скъп спрямо миналата година и затова и Райола ще прибере доста по-сериозна сума. По този начин излиза, че даден клуб ще трябва да заделя 70 милиона евро от своя бюджет всяка година, ако иска да привлече норвежката машина за голове.