Холандия спечели "Евровизия" (снимки + видео)

Дънкан Лорънс извоюва победата с любовна балада, Мадона пя на финала, облечена като "футуристична" Жана д'Арк

Култура
08:40 - 19 Май 2019 (обновена)
2564
Холандия спечели "Евровизия" (снимки + видео)

Представителят на Холандия Дънкан Лорънс спечели песенния конкурс на "Евровизия" за тази година с любовната си балада "Arcade", предадоха осведомителните агенции. Текстът разказва за изгубена голяма любов и се основава на лични преживявания на 25-годишния певец. Букмейкъри предварително го сочеха за победител. 



Гост-изпълнител на проявата, състояла се в Тел Авив, бе Мадона - 60-годишната Кралица на попмузиката. Облечена като "футуристична" Жана д'Арк в тоалет от Жан-Пол Готие, тя изпълни своята нова песен "Future" и хита си от 1989 г. "Like A Prayer". 

Съперници във финала на "Евровизия" бяха представители на 26 страни. Досега Холандия е печелила конкурса четири пъти, последният път през 1975 г. С победата на Лорънс Холандия придобива правото да бъде домакин на конкурса следващата година. 


След победата Дънкан Лорънс заяви, че е спечелил благодарение на своята искреност, предава ТАСС. "Тайната на моя успех е в това, че нямам тайни, довери изпълнителят на класираната на първо място песен "Arcade". Аз съм искрен и открит, не съм изневерявал на себе си и на музиката, която обичам".


Лорънс все още не знае какво точно е накарало зрителите на "Евровизия" да гласуват за него. "Надявам се да им е харесала музиката, песента, стиховете, историята зад тях и изпълнението!"

Изпълнителният директор на "Евровизия" Йон Ола Санд официално обяви на пресконференция, че следващият конкурс ще се проведе през месец май 2020 година в Холандия. "Ние ще те посетим много скоро в родината ти и ще започнем подготовката на новото издание", заяви Йон Ола Санд, обръщайки се към победителя Лорънс.